20 april seminarie Grondwerken in de drie gewesten

Gepubliceerd op 23-03-2017 12:01

Grondverzet wordt alsmaar belangrijker in het bouwproces, zowel in de burgerlijke bouwkunde, als in de woon- en industriesector. Hoe kunnen we de te verplaatsen gronden gestructureerd ordenen? Wanneer moeten deze gronden geanalyseerd worden? Wie moet hiervoor het initiatief nemen? En wie is verantwoordelijk? Hoe de juiste prijs geven voor deze post? Bestaat er een traceerbaarheidssysteem? Volgens welke reglementering? Onder welke voorwaarden kunnen de verplaatste gronden op dezelfde werf of op een andere hergebruikt worden? Hoe pakken de drie gewesten deze kwesties aan en kunnen nieuwe technologieën (GPS, drones, BIM systeem, …) helpen met uw grondverzet?

Samen met deskundigen uit de drie gewesten worden tijdens een infovoormiddag, georganiseerd door de Federatie van Algemene Bouwaannemers, deze verschillende vragen nader bekijken. De infovoormiddag eindigt met een kort debat tussen aannemers en vertegenwoordigers van de publieke overheden over de mogelijke evoluties van deze sector.

Dit seminarie "Grondwerk in de drie gewesten : Wat is er nieuw ? Wat zal in 2017 veranderen?" gaat door op 20 april 2017 te Diegem.

Voor meer info en het programma (klik hier)
 

www.faba.be