Natuursteen troef bij heraanleg Markt in Oudenaarde

Gepubliceerd op 30-11-2016 09:58

Met de heraanleg van de Markt wenst Stad Oudenaarde het centrum om te bouwen tot een aangename en veelbezochte publieke ruimte die uitnodigt om er te winkelen, een hapje te eten, iets te drinken of gewoonweg wat te kuieren. Meer groen, minder verkeer en allerhande ontspanningsfaciliteiten stonden dan ook bovenaan het verlangslijstje bij het nieuwe ontwerp van dit project. Bij het ontwerp heeft de stad Oudenaarde gekozen voor veelvuldig gebruik van duurzame natuursteen, welke geleverd wordt door Beltrami.

Met de keuze van de Portugese Granja Mozaiëken (8/10 en 9/11 cm – totaal: +/- 10.000m²) en Kasseien (14x20x14) kiest Oudenaarde bewust voor duurzame natuursteen van Europese origine. De boordstenen, geleidetegels en noppentegels komen in de Lichtgrijze Chinese graniet Shangdong Grey.

Aannemer TV Wannijn (Kluisbergen) - Vanden Buverie (Desselgem) begon op 10 november met FASE 2.

De eerste spadesteek vond plaats op maandag 4 juli 2016: dan startte "Fase 0", het archeologisch onderzoek door SOLVA dat aan de eigenlijke werken voorafgaat alsook de aanleg van nieuwe nutsleidingen. De aannemer startte dan op maandag 12 september met "Fase 1", de eerste fase van de eigenlijke heraanleg. Het volledige project wordt geraamd op 204 werkdagen: het einde van alle werkzaamheden is voorzien op 30 november 2017.

Meer over het project: www.oudenaarde.be/markt

(bron: Beltrami)

www.beltrami.be