Vlaanderen investeert in 33 fietsinfrastructuurprojecten

Gepubliceerd op 13-10-2016 16:11

33 fietsinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen krijgen samen zo’n 5,3 miljoen euro subsidie. Vlaanderen subsidieert 40% van de totale investeringskost en de lokale besturen en provincies het resterende gedeelte. Concreet maakt Minister Weyts binnen het Fietsfonds € 2.105.782,82 vrij voor 33 fietsinfrastructuurprojecten langs Vlaamse wegen. Er wordt geïnvesteerd in acht West-Vlaamse fietspaden, negen projecten in Vlaams-Brabant en vijf fietspaden in Antwerpen. In Oost-Vlaanderen gaat het om elf fietsprojecten.

Vlaams minister Weyts wil de Vlamingen stimuleren om in het woon-werkverkeer de auto vaker te laten staan en te kiezen voor een volwaardig alternatief. “Snelle en comfortabele verbindingen in combinatie met bijvoorbeeld de elektrische fiets maken woon-werkverkeer per fiets haalbaar voor veel mensen”, zegt Weyts. “Net om dat te stimuleren trachten we maximaal te zorgen voor vlotte en veilige infrastructuur.”

De Vlaamse overheid financiert 40% van de totale investeringskost. Het resterende bedrag wordt door de provincie en/of de gemeenten bijgepast.

(bron: benweyts.be)