Belgische Federatie voor stortklaar beton heeft een nieuwe directeur

Gepubliceerd op 22-08-2016 16:31

FEDBETON, de Belgische Federatie voor stortklaar beton heeft een nieuwe directeur. De Heer Peter De Vylder zal vanaf 1 september De Heer René Van den Broeck vervangen. Deze laatste heeft zijn mandaat begin 2016 moeten stoppen wegens gezondheidsproblemen. Peter De Vylder, 52 jaar, industrieel ingenieur bouwkunde, heeft een ruime ervaring in de bouwsector en in het bijzonder in de verkoop en uitvoering van industrievloeren in beton, dit in alle uithoeken van het land. De wereld van stortklaar beton is hem dus helemaal niet vreemd.

Hij zal de dagelijkse leiding voeren van de Federatie en er alle werkzaamheden coördineren: voornamelijk op technisch, milieu, sociaal en juridisch vlak. Sedert 1 juli heeft FEDBETON haar kantoren bij de Nationale Confederatie Bouw te Brussel. Hij zal vanuit Brussel de belangen van alle leden van het land behartigen.

FEDBETON verdedigt de belangen van de producenten van stortklaar beton, de betonpomp- en betonmixer verhuurbedrijven en de zelfstandige betonmixer chauffeurs en betonpomp bedienaars.

De sector van het stortklaar beton (SB) omvat in België zowat 270 betoncentrales voor ongeveer 160 ondernemingen. Hij produceert jaarlijks om en bij de 12,5 miljoen kubieke meter beton (cijfers 2015), zijnde ongeveer een m ³ stortklaar beton per inwoner, wat hem tot de belangrijkste producent van bouwmaterialen maakt. In de keten “Beton” die 15 000 personen tewerkstelt (Cement, Granulaten, Zand, Stortklaar Beton en Geprefabriceerd Beton) genereert hij een directe tewerkstelling voor zowat 4 000 personen. Meer dan 2 200 betonmixers en zowat 300 betonpompen leveren dagelijks beton aan de 215 000 arbeiders van het Bouwbedrijf die het stortklaar beton plaatsen.

www.fedbeton.be