Start van de zomervakantie voor de (wegen)bouw

Gepubliceerd op 08-07-2016 12:32

De bouwbedrijven gevestigd in Brussel en in Halle-Vilvoorde zijn al sinds maandag 4 juli met vakantie. Voor de provincies Antwerpen en Limburg en de regio’s Sint-Niklaas en Leuven start de bouwvakantie op 11 juli. In de praktijk betekent dit dat ze vanaf vrijdagavond 8 juli de riem er af leggen. In de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen (exclusief de regio’s Sint-Niklaas, Lokeren en Hamme) begint de jaarlijkse bouwvakantie op 18 juli. De bouwbedrijven uit Lokeren en Hamme wachten nog even tot 22 juli.

wegenbouw.be / entreeding.com applicatie ook beschikbaar op het strand!wegenbouw.be / entreeding.com applicatie ook beschikbaar op het strand!

Een enquête van Bouwunie wijst uit dat 78% van de bouwbedrijven met personeel de regionaal voorgestelde collectieve vakantieregeling volgen. De anderen hebben een eigen collectieve of individuele vakantieregeling of volgen de regeling van de regio waar ze vaak aan het werk zijn.
22% van de ondervraagde bouwbedrijven werkt nog even door tijdens de vakantie om achterstand in te halen. Onder andere door het slechte weer van de jongste weken waardoor heel wat bouwprojecten vertraging opliepen. Bij iets meer dan de helft gaat het om een aantal dagen tot een week uitstel.

Wegenbouw.be wenst u een prettige vakantie!

De verschillende vakantieregelingen kan u raadplegen op www.wegenbouw.be/bouwverlof-be/

www.wegenbouw.be/bouwverlof-be/
Uiteraard kan je met je mobiel toestel vanop het strand één en ander opvolgenUiteraard kan je met je mobiel toestel vanop het strand één en ander opvolgen