COLLINET SA en DESCHACHT NV zetten een nieuwe stap in hun samenwerking

Gepubliceerd op 24-06-2016 10:05

De firma’s COLLINET SA en DESCHACHT NV beslissen een stap verder te zetten in hun samenwerking. In 2011, wanneer DESCHACHT de firma COLLINET overnam onder de vlag BUILDMAT, ging het om het creëren van een ruim werkkader dat de troeven van elke firma verenigde in een gemeenschappelijke ontwikkelingsstrategie. Op 5 jaar tijd leerden beide firma’s elkaar kennen en waarderen, zowel op het vlak van de producten als op dat van de teams en de bedrijfsculturen, die elkaar zeer goed aanvullen. Op basis van het tussen hen gegroeide vertrouwen zetten Jo Verfaellie, gedelegeerd bestuurder van DESCHACHT, en Raphaël Duvivier, directeur van COLLINET, nu trots en vastbesloten een stap verder.

beide logo’s staan trots naast elkaar op de site van Herstalbeide logo’s staan trots naast elkaar op de site van Herstal

DESCHACHT vestigt zich op de site van Herstal om er zijn productengamma te commercialiseren en steunt op de verankeringspunten van COLLINET in Wallonië om zich in heel België te ontplooien. COLLINET breidt zijn aanbod uit en verhoogt zijn toegevoegde waarde met de producten die het bedrijf ontwerpt en fabriceert, gericht op de industrie. De firma’s worden dus allebei sterker en de klanten profiteren daarvan.

Aan Waalse en Euregionale kant beschikken de klanten voortaan over een vollediger aanbod. Bij de rioleringssystemen, de Hauraton-afvoergeulen en de producten voor watervoorbehandeling die door COLLINET worden gefabriceerd, komen nu dak, gevel en isolatiematerialen, alsook bouw- en verpakkingsfolies. De site van Herstal wordt een belangrijke “one-stop-shop”. Daarnaast is alles ook online beschikbaar via de tweetalige webshop van DESCHACHT. Dankzij het netwerk van 8 filialen is er voor elke Belgische werf steeds een DESCHACHT in de buurt.

“We beseffen heel goed de voordelen van e commerce in onze sector. Maar ook het belang van de luisterbereidheid, deskundigheid en vriendelijkheid van onze medewerkers worden door onze klanten in heel het land op prijs gesteld. Daar staat de onderneming trouwens borg voor”, benadrukt Jo Verfaellie. “Dat is een bewijs van stevigheid”, voegt Raphaël Duvivier eraan toe. “Gelukkig kan ik al sinds 5 jaar op hetzelfde team rekenen. Door verder te gaan met DESCHACHT, versterken we onze teams. We verwelkomen nu twee nieuwe medewerkers. De ervaren collega’s leiden de nieuwe op en dankzij de nieuwkomers kunnen we ons verder blijven ontwikkelen.”

Over

Collinet S.A., gevestigd in Herstal, is gespecialiseerd in de opvang en voorbehandeling van oppervlaktewater. Als verdeler en fabrikant bieden ze specifieke producten aan die worden voorgeschreven in civiele bouwkunde en wegenbouw. De activiteiten van Collinet worden samengevat in de slogan “Van regen naar rivier”. Al tientallen jaren distribueert Collinet Hauraton goten Faserfix® en Recyfix® in België en GH Luxemburg. Collinet verruimt zijn aanbod door de eigen productie van PE- afscheiders, opslagtanks, olie- en vetafscheiders, toezichtkamers en pompputten alsook van aangepaste roestvrijstalen goten. Collinet biedt zowel standaardoplossingen als maatwerk aan, samen met een uitstekende service en persoonlijke aanpak.

DESCHACHT is de ideale partner voor elk bouwproject. Al meer dan 40 jaar levert DESCHACHT aan de veeleisende, kwaliteitsbewuste bouwprofessional en doe-het- zelver een uitgebreid gamma van riolerings- en afvoermaterialen; dak-, gevel- en isolatiematerialen en folies. Met ruim 15.000 artikelen, waarvan de helft permanent op voorraad, een stipte leveringsdienst, een webshop, competente medewerkers en een eigen studiedienst wil DESCHACHT zich blijven onderscheiden, met kennis van zaken en met de glimlach.

www.deschacht.euwww.collinet.eu
Jo Verfaellie, gedelegeerd bestuurder van DESCHACHT, en Raphaël Duvivier, directeur van COLLINET Jo Verfaellie, gedelegeerd bestuurder van DESCHACHT, en Raphaël Duvivier, directeur van COLLINET
beide firma’s werken hand in hand aan de strategische ontwikkeling van hun producten in Belgiëbeide firma’s werken hand in hand aan de strategische ontwikkeling van hun producten in België