Olivier Construct neemt betoncentrale Holcim Izegem over

Gepubliceerd op 24-05-2016 09:23

Olivier Construct N.V. heeft de betoncentrale van Holcim in Izegem overgenomen. De familie Olivier grijpt deze opportuniteit aan om de Holcim site volledig in de Group Olivier te integreren. Hiermee breidt de firma haar activiteiten in het domein van het stortbeton gevoelig uit. 

Yves Olivier (gedelegeerd bestuurder) drukt met die overname zijn vertrouwen uit in de toekomst van de bouwnijverheid  en Openbare werken in de regio. Hij beklemtoont de gunstige ligging van de overgenomen firma. Beide bedrijven, die deel uit maken van de industriezone Mandeldal Izegem, grenzen aan elkaar. De Holcim-site ligt bovendien aan het kanaal Roeselare-Ooigem  en zal volop kunnen genieten van de mogelijkheden van de binnenvaart. De hele site is ook vanaf de E403 uitstekend bereikbaar. Door de overname strekt Olivier Construct zich uit over een geografische eenheid van bijna 8 ha. De firma heeft hiermee een uitzonderlijke troef in handen in een industrieel gebied dat centraal ligt in de economische as Zeebrugge-Doornik.

De Group Holcim fabriceert een groot aantal producten zoals cement en granulaten (grint, zand en ballast) voor de bouw- en betonsector en voor Openbare werken. Zij ontgint daartoe wereldwijd steengroeven. Holcim blijft in die hoedanigheid leverancier van Olivier Construct en stelt haar technische know how ter beschikking van de Izegemse firma, die tevens het handelsfonds van Holcim Izegem overneemt. Ook een deel van het personeel kan bij Olivier Construct aan de slag blijven.

Tot de activiteiten van Olivier Construct behoren grondwerken, wegenbouw, rioleringswerken en de realisatie van tunnels, kokerbruggen, kelders, parkings en van specifieke gebouwen & kunstwerken in beton. Olivier Construct zet hiervoor 35 graafmachines in, een eigen transportfirma, een mobiele breek- en zeefinstallatie en een betoncentrale.

www.olivierconstruct.be